INFO

Update: juni 2015
Met veel ambitie opgestart eind 2002 onder impuls van Yves Van Broekhoven (dj Ivow) & John Ooms (dj GPF / Jeugddienst). Er bleek een dj-gat in de markt te zijn in Ham en omstreken dus moest hier iets aan gedaan worden. Zo startte het verhaal van dj-poolHam met als thuisbasis Jeugdhuis ‘t Stipke: al vlug was er een verzameling van zo’n 15 dj’s tussen 16 en 30 jaar waaronder een aantal energieke meisjes. Dit aantal bleef zowat constant, er viel er eens eentje uit, er kwam er eens eentje bij en er werd als 1e promomiddel zelfs een vlag aangeschaft. NMT.

Er werden dj-lessen gevolgd in de Muziek-O-Droom (DJ-Lab) te Hasselt, er waren verschijningen in het Jeugdhuis, tijdens de Waajfeesten (fuif + TechnoSoccer) waren er performances, de Open Straatdagen kregen de nodige beats, HJ-Kaffee Leopoldsburg werd bezocht, Muziek(s)zien 2004 kreeg een prachtig ingerichte lounge-room, er was een niet-alledaags Balle Marginal …

Ook het gemeentebestuur schaarde zich feller achter dit project en in 2004 werd er geld voorzien om professioneel materiaal aan te kopen. Dit zou dienen voor de draaimomenten, de workshops en de repetities. Eind 2004 beleefde dj-poolHam een absoluut hoogtepunt doordat 2 dj’s uit eigen stal het podium haalden tijdens DJ-Mania (dj-wedstrijd van Provincie Limburg). Dj Conrad (Koen Stevens) en dj Kimbo (Ruben Kimpen) behaalden met hun indrukwekkende sets respectievelijk de 3e en 2e plaats, winnaar werd oude bekende dj Iridium uit Tessenderlo.

In januari 2005 werd er ook gestart met de DJunior-Class: deze class richt zich vooral naar de 12- tot 14-jarigen en vind haar oorsprong in de geslaagde Roefelworkshops van 2004.Tijdens de zomer van 2005 was dj-poolHam sterk aanwezig op de nu al legendarische Eindfeesten van JH ‘t Stipke, TechnoSoccer 7, JH Tessloo, Moulin Rouge Festival en Open Straatdag.

Tijdens het weekend van 3 en 4 maart 2006 werd het 3-jarig bestaan mixmatig gevierd worden in Ons Huis, waar het jeugdhuis 1 jaar werd ondergebracht.

Zo kreeg dj-poolHam in september 2006 een vaste plaats in het nieuwe jeugdhuis (De Stip) met een DJ-Labondergebracht in de vleugel van de Jeugddienst.

2007 was het jaar waarin dj Ivow zich feller in het Leuvense terugtrok met ambitieuze dj-projecten waardoor ondermeer Rutger Rutten (toen dj D-Jazz) fel aan de dj-poolkar trok met de dubbele editie van Fresh Loops met Moms Club. TechnoSoccer, Open Straatdag & de Roefeldag werden al deze jaren steeds voorzien van de nodige beats & workshops.

Na een periode van djpoolavonden uit de meer ervaren hoek (dj’s Wez Maester & El Loco) zijn we eind 2007 terug gestart met een zeer geslaagde Rookie Night. Beginnende dj’s krijgen zo de kans om hun ding te doen voor een livepubliek en met succes! In 2008 stond er weer een nieuwe generatie dj’s klaar mede dankzij vaste waarde Dieter Van Den Bosch (dj Diego de la Vega/2Guys1Party), ooit begonnen als rookie maar al een paar jaar lesgever met mooie resultaten.

Zo werden er opdrachten uitgevoerd voor de Provincie (Powerplay Soccer 2008 & 2010), DJ-MANIA 2009 werd gehost, al de Open Straatdagen en TechnoSoccers voorzien van muziek en in De Stip zijn er nog steeds 3 tot 4 officiële en minstens evenveel officieuse dj-poolavonden. De voorbije 6 jaar hoste dj-pool ook de 2e zaal tijdens de PASSION NIGHT van Chiro Genebos, in 2012 werd hier BASSQUAKE gelanceerd. POCOLOCO van de Scouts werd in die periode ook een keer aangedaan en op de STRUSSELFUIF van Chiro Oostham doet dj-pool zijn ding sinds 2012! Met Elentrique haalden we zelfs 2 electronische live shows naar De Stip (in ’13 & 14′). Op 27 december 2014 vierde dj-pool haar 12 verjaardag in JH De Stip, in april 2015 was er weer een Rookie Night met Xplosive Beats … enz.

dj-poolHam is niet enkel een dj-project, het trekt jongeren binnen in het Jeugdhuis en verlaagt drempels. Jongeren vinden hun weg in de jeugdhuiswerking, worden tapper, bestuurslid of engageren zich voor bepaalde activiteiten die niet altijd met dj-poolHam te maken hebben.

Ook is er een publiek dat hier komt opdagen om vriend X of vriendin Y eens te horen draaien. Een gans nieuwe generatie staat weer klaar, sinds 2014 is er weer een grote boost met meer dan 30 dj’s (m/v) die het DJ-Lab intens gebruiken! Kortom een project dat steviger dan ooit in zijn schoenen staat en haar 13e jaar met veel perspectieven aanvat.

Meer info over activiteiten, workshops en draairepetities:
Jeugddienst (John Ooms) 013 61 10 67 – john.ooms@ham.be